Siirry sisältöön

Privacy Policy

Tietosuojakäytäntö

Viimeksi päivitetty 9.4.2018

LAERDAL (yhteisesti ”LAERDAL”, ”me”) arvostaa yksityisyyttäsi. Tässä tietosuojalausekkeessa kerrotaan, miten keräämme, säilytämme, käytämme ja luovutamme tunnistettavia henkilötietoja, kun olet tekemisissä kanssamme tai käytät jotakin seuraavista:

  • LAERDALin ylläpitämät verkkosivustot (jäljempänä ”verkkosivusto” tai ”verkkosivustot”)
  • LAERDALin tuotteet, palvelut, sovellukset tai ohjelmat, mukaan lukien kokeilujaksot (yhteisesti ”palvelut”).

Tämä tietosuojalauseke on julkaistu Laerdal-konsernin nimissä. Kun siinä mainitaan LAERDAL, viittaamme tietojesi käsittelystä vastaavaan LAERDAL-konsernin yhtiöön.  LAERDAL MEDICAL AS toimii tämän verkkosivuston rekisterinpitäjänä.

Lue tämä tietosuojalauseke sekä mahdolliset muut tietosuojailmoitukset tai asianmukaista käsittelyä koskevat ilmoitukset, jotka saatamme julkaista tietyissä tilanteissa kerätessämme tai käsitellessämme henkilötietojasi. Näin olet täysin selvillä siitä, miten ja miksi tietojasi käytetään. Tämä tietosuojalauseke täydentää muita ilmoituksia eikä korvaa niitä. 

Tätä verkkosivustoa ei ole tarkoitettu lapsille (alle 16-vuotiaille), eikä tämän verkkosivuston kautta tietoisesti kerätä lapsiin liittyviä tietoja.

MILLOIN HENKILÖTIETOJA KERÄTÄÄN

Keräämme henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

  • käyttäessäsi tätä verkkosivustoa
  • tehdessäsi tiedustelun palveluistamme tai ostaessasi niitä (omissa nimissäsi tai työnantajasi edustajana)
  • käyttäessäsi jotakin palveluamme joko omiin ammatillisiin tarkoituksiisi (esimerkiksi yksityisenä lääkärinä) tai ollessasi työsuhteessa johonkin organisaatioon (esimerkiksi sairaalaan, muuhun palveluntarjoajaan tai muuhun organisaatioon), joka käyttää palvelujamme, jossa osallistut koulutusohjelmaan tai jossa saat lääketieteellistä hoitoa palvelujamme käyttävältä palveluntarjoajalta
  • hakiessasi meiltä työpaikkaa verkossa. (Huomaa, että tämä tietosuojalauseke koskee vain tietojen käsittelyä rekrytoinnin aikana, eikä se päde mahdollisen työsuhteen alettua.) Tämä tietosuojalauseke ei koske Laerdalin työntekijöitä heidän työsuhteensa yhteydessä.

KERÄTTÄVIEN TIETOJEN TYYPIT

Kerättävien henkilötietojen tyyppi riippuu siitä, missä tilanteessa olet tekemisissä LAERDALin kanssa. Henkilötietojen tyyppejä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

  • henkilöllisyystiedot, kuten etu- ja sukunimi, käyttäjätunnus ja titteli
  • yhteystiedot, kuten sähköpostiosoite, postiosoite (laskutus- tai toimitusosoite), työnantajan tai organisaation tiedot, puhelinnumero ja vastaavat yhteystiedot
  • profiilitiedot, kuten käyttäjätunnus ja kirjautumistiedot, kuten salasanat, salasanavihjeet ja muut vastaavat tiedot todentamista ja tilin käyttöä varten, tekemäsi ostot tai tilaukset, palaute ja vastaukset kyselyihin
  • käyttötiedot, kuten tiedot verkkosivustojemme ja palvelujemme käytöstä
  • demografiset tiedot, kuten sijainti, maa ja kielivalinta
  • maksutiedot, joita tarvitaan maksun käsittelyyn tehdessäsi ostoksia, esimerkiksi luottokortin tai muun pankkikortin numero
  • transaktiotiedot, kuten tiedot vastaanottamistasi ja suorittamistasi maksuista sekä muut meiltä ostamiasi tuotteita ja palveluita koskevat tiedot
  • tekniset tiedot, kuten IP-osoite, kirjautumistiedot, selaimen tyyppi ja versio, aikavyöhyke ja sijainti, selainliitännäisten tyypit ja versiot sekä verkkosivustojen tai palvelujen käyttöön käyttämiesi laitteiden käyttöjärjestelmä, käyttöympäristö ja muut teknologiat
  • markkinointi- ja viestintätiedot, kuten valintasi koskien markkinointisisällön vastaanottamista meiltä ja meihin liittyviltä kolmansilta osapuolilta ja viestintävalintasi
  • (soveltuvin osin) työnantajan nimi, työhönottopäivä, osasto ja tehtävänimike, tiedot mahdollisesta koulutuksesta tai suoritustiedot ja palvelujen käytön myötä saavutetut pätevyystasot sekä palvelujen käyttöä koskevat tiedot.

Saatamme käyttää henkilötietojasi koostettuna tai muulla tavalla muuttaa ne tunnistamattomaan muotoon, jotta voimme käyttää niitä omiin tilasto-, analyysi- tai vertailutarkoituksiin.  Toimimme näin ymmärtääksemme paremmin käyttäjien toimintaa verkkosivustollamme tai selvittääksemme ja arvioidaksemme, miten tuotteitamme käytetään, jotta niitä voidaan kehittää saatujen tietojen perusteella. Henkilöllisyytesi ei suoraan tai välittömästi paljastu tunnistamattomiksi muutetuista tiedoista, joita käytämme näihin tarkoituksiin.

Antamasi tiedot:

Kun käytät verkkosivustojamme tai otat meihin yhteyttä jollakin tavalla: Voit antaa meille tietojasi täyttämällä lomakkeita verkkosivustoillamme tai olemalla meihin yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavalla. Tämä kattaa tiedot, jotka annat lähettäessäsi meille asiakirjoja, rekisteröityessäsi verkkosivustojemme käyttäjäksi, tehdessäsi palvelujamme koskevan tiedustelun tai ostaessasi niitä, tilatessasi palvelujamme, ollessasi yhteydessä henkilökuntaamme, ilmoittaessasi verkkosivustoillamme olevasta ongelmasta tai antaessasi palautetta. Jos otat yhteyttä verkkosivustojen kautta, säilytämme yhteydenpitoa koskevat tiedot.

Kun käytät palvelujamme: Vastaanotamme ja säilytämme tietoja, jotka annat meille suoraan käyttämällä palvelujamme, mukaan lukien henkilötiedot, jotka annat meille rekisteröityessäsi ensimmäistä kertaa palvelujemme käyttäjäksi. 

TÄRKEÄ HUOMAUTUS: Monet palvelumme on tarkoitettu asiakasorganisaatioiden käyttöön, jolloin kyseinen organisaatio tarjoaa ne käyttöösi. Keräämme ja käsittelemme asiakkaidemme tietoja niiden antamien ohjeiden ja niiden kanssa solmittujen sopimusten mukaisesti. Palvelujen käyttöön saatetaan soveltaa organisaatiosi käytäntöjä. Jos käytät palveluja sellaisen organisaation alaisuudessa, johon olet kytköksissä (esimerkiksi työnantaja tai oppilaitos), kyseinen organisaatio (1) hallinnoi palvelujen käyttöä ja tarjoaa ne käyttöösi sekä (2) käyttää ja käsittelee henkilötietojasi. Jos organisaatiosi tarjoaa palvelut käyttöösi, ole yhteydessä siihen yksityisyyttä koskevissa asioissa. Organisaatiosi toimii tällaisiin tarkoituksiin kerättyjen henkilötietojen rekisterinpitäjänä ja LAERDAL toimii tietojen käsittelijänä. LAERDAL ei vastaa asiakkaidensa menettelytavoista yksityisyyden tai tietoturvan suhteen, ja ne voivat poiketa tässä tietosuojalausunnossa selostetuista menettelytavoista.

Tiedot, jotka keräämme automaattisesti:

Käyttäessäsi verkkosivustoja tai palveluja: Saatamme automaattisesti kerätä teknisiä tietoja, kuten tietokoneesi internetyhteyden muodostamiseen käytettävä IP-osoite ja kirjautumistiedot, selaimen tyyppi ja versio, aikavyöhykeasetus sekä käyntiäsi koskevat tiedot, kuten tarkastelemasi sivut. Lisäksi keräämme käyntiäsi koskevia tietoja, kuten täydellinen URL-osoite, napsautusketju verkkosivustollemme, sen läpi ja siltä käsin (mukaan lukien päivämäärä ja kellonaika), tarkastelemasi tai etsimäsi tuotteet, sivujen vastausajat, latausvirheet, tietyllä sivulla vietetty aika, tiedot sivuilla suoritetuista toimista sekä mahdollinen asiakaspalvelunumeroon soittamiseen käytetty puhelinnumero.

EVÄSTEET: Ymmärrät ja hyväksyt, että palvelimemme saattavat lähettää evästeitä käydessäsi tietyillä verkkosivustomme sivuilla tai käyttäessäsi palvelujamme. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka lähetetään tietokoneesi kiintolevylle verkkoselaimen kautta.  Tällaiset sähköisessä muodossa olevat henkilötiedot lähetetään meille automaattisesti.  Jos et halua vastaanottaa evästeitä palvelujen käytön yhteydessä, älä käytä palveluita tai poista evästeet käytöstä internetselaimen asetuksista. Huomaa kuitenkin, että jotkin verkkosivustojen tai palvelujen ja niihin liittyvien palvelujen toiminnot eivät välttämättä toimi, jos selain ei salli evästeitä. Lisätietoja käyttämistämme evästeistä on LAERDALin evästekäytännössä.

Kolmansilta osapuolilta saadut tiedot. Saamme henkilötietoja myös kolmansilta osapuolilta tässä lausekkeessa selostettujen menettelytapojen ja tietojen lähteen mahdollisesti asettamien muiden rajoitusten mukaisesti. Tällaisia kolmansia osapuolia ovat:

  • asiakasorganisaatiot (katso yllä oleva TÄRKEÄ HUOMAUTUS).
  • palveluntarjoajat, jotka auttavat meitä selvittämään sijainnin IP-osoitteesi perusteella tai avustavat meitä teknisissä, maksu- ja toimituspalveluissa
  • kumppanit, joiden kanssa tarjoamme yhteisbrändättyjä palveluja tai suoritamme yhteisiä markkinointitoimenpiteitä, kuten American Heart Association, British Heart Foundation ynnä muut.

 

HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖTAVAT

Käytämme verkkosivustojemme ja palvelujemme kautta keräämiämme tietoja seuraavasti:

Tarkoitus
Henkilötietojen tyyppi
Oikeudellinen peruste

Uuden asiakkaan rekisteröiminen

(a) Henkilöllisyystiedot

 

(b) Yhteystiedot

Kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpaneminen

Tilauksen käsitteleminen ja toimittaminen, mukaan lukien:

(a) Maksujen, palkkioiden ja veloitusten hallinta

 

(b) Saatavien perintä

(a) Henkilöllisyystiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Taloudelliset tiedot

(d) Transaktiotiedot

 

(e) Markkinointi- ja viestintätiedot

(a) Kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpaneminen

(b) Välttämättömiä oikeutettujen etujemme kannalta (jotta voimme periä saataviamme)

Asiakassuhteesi hallinta, mukaan lukien:

 

(a) Ilmoittaminen ehtoihimme tai tietosuojalausekkeeseen tehdyistä muutoksista

 

(b) Pyytäminen jättämään arvostelu tai vastaamaan kyselyyn

(a) Henkilöllisyystiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Profiilitiedot

 

(d) Markkinointi- ja viestintätiedot

(a) Kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpaneminen

(b) Välttämättömiä oikeudellisen velvoitteen noudattamiseksi

(c) Välttämättömiä oikeutettujen etujemme kannalta (jotta voimme pitää tiedot ajan tasalla ja selvittää, miten asiakkaat käyttävät verkkosivustojamme tai palvelujamme)

Kyselyyn vastaamisen mahdollistaminen

(a) Henkilöllisyystiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Profiilitiedot

(d) Käyttötiedot

 

(e) Markkinointi- ja viestintätiedot

(a) Kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpaneminen

(b) Välttämätöntä oikeutettujen etujemme kannalta (jotta voimme selvittää, miten asiakkaat käyttävät tuotteitamme/palvelujamme ja kehittää niitä sekä kasvattaa liiketoimintaa)

Liiketoimintamme ja tämän verkkosivuston hallinnointi ja suojaaminen (mukaan lukien vianmääritys, tietojen analysointi, testaus, järjestelmien kunnossapito, tuki, raportointi ja tietojen säilyttäminen palvelimella)

(a) Henkilöllisyystiedot

(b) Yhteystiedot

 

(c) Tekniset tiedot

(a) Välttämättömiä oikeutettujen etujemme kannalta (jotta voimme harjoittaa liiketoimintaa, tarjota hallinnollisia toimia ja IT-palveluja, suojata verkkoa ja torjua petoksia sekä liiketoiminnan tai konsernin uudelleenjärjestelyn yhteydessä)

(b) Välttämättömiä oikeudellisen velvoitteen noudattamiseksi

Kiinnostavan verkkosivustosisällön ja kiinnostavien mainosten näyttäminen sekä näyttämiemme mainosten tehon mittaaminen tai selvittäminen

(a) Henkilöllisyystiedot

 

(b) Yhteystiedot

(c) Profiilitiedot

(d) Käyttötiedot

(e) Markkinointi- ja viestintätiedot

 

(f) Tekniset tiedot

Välttämättömiä oikeutettujen etujemme kannalta (jotta voimme selvittää, miten asiakkaat käyttävät tuotteitamme/palvelujamme ja kehittää niitä, kasvattaa liiketoimintaa ja saada tietoa markkinointistrategian tueksi)

Data-analyysien käyttäminen verkkosivustomme tai palvelujemme, markkinoinnin, asiakassuhteiden ja kokemusten parantamiseksi.  Edellä mainitun mukaisesti pyrimme muuttamaan nämä tiedot tunnistamattomiksi ennen käsittelyä. Mikäli ne kuitenkin teknisesti ottaen sisältävät tietosuojalainsäädännössä tarkoitettuja henkilötietoja, niihin pätee tässä yhteydessä määritetty asianmukainen oikeudellinen peruste.

(a) Tekniset tiedot

 

(b) Käyttötiedot

Välttämättömiä oikeutettujen etujemme kannalta (jotta voimme määrittää tuotteidemme ja palvelujemme asiakastyypit, pitää verkkosivustomme ajan tasalla ja kiinnostavana, kehittää liiketoimintaa ja saada tietoa markkinointistrategian tueksi)

Mahdollisesti kiinnostavien palvelujen ehdottaminen ja suositteleminen

(a) Henkilöllisyystiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Tekniset tiedot

(d) Käyttötiedot

 

(e) Profiilitiedot

Välttämättömiä oikeutettujen etujemme kannalta (jotta voimme kehittää tuotteitamme/palvelujamme ja kasvattaa liiketoimintaa)

Palveluihin liittyvän avun tarjoaminen sinulle ja/tai (soveltuvin osin) työnantajallesi, mukaan lukien koulutus, pätevyystiedot ja todistukset

(a) Henkilöllisyystiedot

 

(b) Yhteystiedot

 

(c) Tekniset tiedot

 

(d) Käyttötiedot

 

(e) Suoritustiedot

 

 

Välttämättömiä työnantajasi kanssa tai sinun kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpanemiseksi

Käyttäjä- ja asiakastuen tarjoaminen sinulle ja/tai (soveltuvin osin) työnantajallesi palveluun liittyvien ongelmien määrittämiseksi ja ratkaisemiseksi sekä muiden asiakaspalvelu- ja tukitoimien tarjoaminen.

(a) Henkilöllisyystiedot

 

(b) Yhteystiedot

 

(c) Tekniset tiedot

 

(d) Käyttötiedot

 

(e) Suoritustiedot

 

Välttämättömiä työnantajasi kanssa tai sinun kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpanemiseksi

Tilisi ja/tai (soveltuvin osin) työnantajallesi toimittamiemme palvelujen hallinnointi

(a) Henkilöllisyystiedot

 

(b) Yhteystiedot

 

(c) Tekniset tiedot

 

(d) Käyttötiedot

 

(e) Suoritustiedot

 

Välttämättömiä työnantajasi kanssa tai sinun kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpanemiseksi

Taitojesi, pätevyytesi ja hakemaasi työpaikkaan soveltuvuuden arviointi, viestintä kanssasi rekrytointiprosessin aikana sekä rekrytointiprosessia koskevien tietojen säilyttäminen

 

(Huomaa, että tämä tietosuojalauseke koskee vain tietojen käsittelyä rekrytoinnin aikana, eikä se päde mahdollisen työsuhteen alettua.) Tämä tietosuojalauseke ei koske Laerdalin työntekijöitä heidän työsuhteensa yhteydessä.

(a) Henkilöllisyystiedot

 

(b) Yhteystiedot

 

(c) Koulutus ja ammattiosaaminen

 

(d) Aiemmat työsuhteet

 

(e) Sukupuoli, titteli, syntymäaika

 

(f) Mahdolliset muut tiedot, jotka annat meille hakiessasi työpaikkaa verkon kautta

 

Välttämättömiä oikeutettujen etujemme kannalta, jotta voimme päättää työhönotostasi ja jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä

 

 

LAERDAL ei yleensä käytä pelkästään suostumusta oikeudellisena perusteena henkilötietojen käsittelemiselle.  Joissakin tilanteissa lain niin edellyttäessä saatamme käyttää suostumusta perusteena suoramarkkinoinnin lähettämiseen sinulle sähköpostitse tai tekstiviestillä.  Muulloin lain niin salliessa käytämme perusteena oikeutettua etuamme pystyä tiedottamaan kiinnostavista palveluista tavalla, joka ei ole liian tungetteleva.  Markkinoinnin oikeudellisesta perusteesta riippumatta sinulla on oikeus kieltää markkinointi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@laerdal.com tai käyttämällä viesteissämme olevia tilauksen peruuttamislinkkejä. Jos nimenomaisesti annat suostumuksen henkilötietojesi käyttöön muilla tavoilla, saatamme käyttää henkilötietojasi kyseisen suostumuksen mukaisesti.  Työnantajasi saattaa erikseen kerätä suostumuksiasi omiin tarkoituksiinsa rekisterinpitäjän roolissa (katso seuraava ruutu).

Kun käytät palvelujamme työnantajasi pyynnöstä ja toimitamme palveluja työnantajallesi, keräämme, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi yllä oleviin tarkoituksiin työnantajasi pyynnöstä ja ohjeiden mukaisesti. Työnantajasi toimii tällaisiin tarkoituksiin kerättyjen henkilötietojen rekisterinpitäjänä ja LAERDAL toimii tietojen käsittelijänä. Työnantajallasi on omat henkilötietojen suojaamista koskevat käytäntönsä ja menettelytapansa, jotka saattavat poiketa tämän tietosuojalausekkeen tiedoista. Lue tällaiset käytännöt ennen kuin käytät palveluja.

Jos olet itse tilannut palveluja, keräämme, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi yllä oleviin tarkoituksiin puolestasi ja toimimme tällaisiin tarkoituksiin kerättyjen henkilötietojen käsittelijänä.

Emme myy henkilötietojasi tai luovuta niitä kolmansille osapuolille niiden tuotteiden tai palvelujen mainontaa tai markkinointia varten.

HENKILÖTIETOJEN LUOVUTTAMINEN

Jos käytät palveluja työnantajasi pyynnöstä ja toimitamme palveluja työnantajallesi, luovutamme henkilötietojasi työnantajallesi tiettyihin tarkoituksiin toimiessamme tietojen käsittelijänä työnantajasi puolesta. Katso edellä oleva kohta HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖTAVAT.

Käytämme henkilötietojen säilyttämiseen ja käsittelyyn ulkopuolisia palveluntarjoajia (kuten Microsoft Azurea). Kun palvelu tarjotaan yhdessä jonkin kumppanimme (kuten American Heart Associationin) kanssa, luovutamme henkilötietoja kyseiselle kumppanille sen hyväksymien pätevyystodistusten myöntämistä varten. Edellytämme, että kumppanimme tarjoavat olennaisilta osin vastaavan tietoturva- ja suojaustason henkilötiedoille kuin mihin tämä tietosuojalauseke velvoittaa meitä.

Saatamme luovuttaa henkilötietoja maksupalveluntarjoajille liittyen maksunkäsittelypalveluihin, jotka nämä palveluntarjoajat toimittavat puolestamme palveluostojesi käsittelyn yhteydessä. Nämä tahot eivät saa käyttää tietoja omaksi edukseen.

Palveluntarjoajiemme tulee noudattaa nimenomaisia ohjeitamme antamiesi henkilötietojen käsittelyssä. Niiden tulee käyttää asianmukaisia säilytys- ja suojaustoimenpiteitä tällaisten henkilötietojen suojaamiseksi, eivätkä ne saa käyttää tietoja omiin tarkoituksiinsa.

Lisäksi saatamme luovuttaa henkilötietojasi valtiollisten, sääntely- tai lainvalvontaviranomaisten pyynnöstä tai tuomioistuimen määräyksestä, liiketoimintamme mahdolliselle ostajalle sekä sovellettavien lakien ja säännösten sallimalla tavalla.

Linkit muille verkkosivustoille. Verkkosivustoilla on linkkejä sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebookiin, YouTubeen ja Twitteriin, sekä näihin palveluihin liittyviä interaktiivisia ominaisuuksia. Jos annat tietoja näille palveluille, tietosi rekisteröidään niihin ja ovat niiden käyttäjien käytettävissä. Jos jo käytät näitä palveluja, niiden evästeitä saattaa olla laitteessasi käyttäessäsi verkkosivustojamme. Lisäksi niillä saattaa jo olla sinua koskevia tietoja, jotka ne saattavat yhdistää verkkosivustoillamme kerättyihin tietoihin. Nämä ominaisuudet saattavat mahdollistaa integroinnin sosiaalisen median tiliesi kanssa ja/tai pääsyn niihin. Emme voi vaikuttaa kyseisiin sosiaalisen median palveluihin tai niissä oleviin profiileihisi. Emme myöskään voi muokata yksityisyysasetuksiasi kyseisissä palveluissa tai luoda sääntöjä tietojesi käyttämisestä niissä. Kyseisistä asioista vastaavat sinä itse ja sosiaalisen median palvelujen tarjoajat. Ennen kuin käytät tällaisia verkkosivustoilla saatavilla olevia ominaisuuksia, lue kaikki soveltuvia sosiaalisen median palveluita koskevat käytännöt ja tiedot. Näin olet selvillä siitä, miten ne käsittelevät henkilötietojasi. LAERDAL ei vastaa sosiaalisen median palveluntarjoajan toimista tai laiminlyönneistä tai niiden ominaisuuksista tai palveluista peräisin olevien ominaisuuksien käytöstä.

HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN ULKOMAILLE

LAERDAL toimii eri puolilla maailmaa, ja sillä on kumppaneita ja palveluntarjoajia eri maissa.  Näin ollen voimme siirtää tai luovuttaa henkilötietojasi maihin, joissa tietosuoja- ja yksityisyyslainsäädäntö saattaa poiketa maasi lainsäädännöstä, sekä säilyttää niitä tällaisissa maissa. Tämä saatetaan toteuttaa esimerkiksi säilyttämällä henkilötietojasi pilvipalvelussa olevassa säiliössä, jonka käyttöä valvotaan. ”Pilvipalvelu” tarkoittaa kolmannen osapuolen hallinnoimia palvelinkeskuksessa olevia palvelimia, joita voi käyttää internetin kautta. Tällainen palvelinkeskus saattaa sijaita ulkomailla. Olemme kuitenkin ottaneet käyttöön asianmukaisia suojakeinoja, joiden myötä voimme edellyttää, että henkilötietosi pysyvät suojattuina tämän tietosuojalausekkeen mukaisesti. Tällaisia suojakeinoja ovat esimerkiksi Euroopan komission mallisopimuslausekkeisiin perustuvan konsernin sisäisen sopimuksen solmiminen koskien henkilötietojen siirtoa konserniyhtiöiden kesken sekä vientimaahan liittyvät tietosuojaa koskevat lisävelvoitteet vietäessä henkilötietoja Australiasta, Kanadasta, Malesiasta, Meksikosta, Puolasta tai Singaporesta. Eräs suojakeino on myös asianmukaisten tietojenkäsittelysopimusten solmiminen kolmansien osapuolten kanssa soveltuvin osin.  Ymmärrät ja hyväksyt tällaisen siirtämisen, säilytyksen ja/tai käsittelyn ulkomailla. 

HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Niissä rajoitetuissa olosuhteissa, joissa LAERDAL toimii henkilötietojen rekisterinpitäjänä (lisätietoja on edellä kohdassa Henkilötietojen käyttötavat), säilytämme henkilötietoja vain niin kauan kuin se on tarpeen.  Joissakin tilanteissa saatamme säilyttää henkilötietoja pidempään, esimerkiksi jos oikeudelliset, sääntelyyn liittyvät, verotukselliset tai kirjanpitoon liittyvät vaatimukset edellyttävät sitä. Joissakin tilanteissa saatamme myös säilyttää henkilötietoja pidempään, jotta toiminnastasi kanssamme on paikkansa pitävät tiedot mahdollisten valitusten tai ongelmien varalta, tai jos voimme kohtuudella olettaa, että henkilötietoihisi tai toimintaasi liittyy oikeuskanteen mahdollisuus.

Jos henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii työnantajasi tai muu organisaatio, tutustu kyseisen organisaation henkilötietojen suojauskäytäntöihin ja -menettelytapoihin saadaksesi lisätietoja sovellettavista säilytysajoista.

TIETOJEN EHEYS JA TIETOTURVA

LAERDAL on sitoutunut suojaamaan hallinnassaan tai hallussaan (soveltuvin osin) olevien henkilötietojen yksityisyyttä ja luottamuksellisuutta. Meillä on velvollisuus käyttää asianmukaisia fyysisiä, sähköisiä ja hallinnollisia suojakeinoja henkilötietojen luvattoman tarkastelun, poistamisen, tuhoutumisen, käytön, käsittelyn tai luovuttamisen estämiseksi, ja ryhdymme kohtuullisiin toimenpiteisiin tämän velvollisuuden täyttämiseksi. Arvioimme ja muutamme suojakeinoja tarvittaessa sitä mukaa kun uutta teknologiaa tulee saataville.

Tietojen lähettäminen internetin kautta ei koskaan ole täysin turvallista. Vaikka pyrimme suojaamaan henkilötietoja kohtuullisin toimenpitein, emme voi taata, että henkilötietosi pysyvät turvassa.

OIKEUTESI

Sinulla on henkilötietoihisi liittyviä oikeuksia tietyin poikkeuksin ja joissakin tapauksissa riippuen suorittamastamme käsittelytoimesta. Nämä oikeudet ovat seuraavat:

  • oikeus saada pääsy henkilötietoihin
  • oikeus saada henkilötiedot oikaistua/poistettua
  • oikeus rajoittaa henkilötietojen käsittelyä
  • oikeus siirtää henkilötiedot
  • oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä
  • oikeus vastustaa tapaamme käyttää henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin
  • oikeus saada tieto suojakeinoista, joita käytetään siirrettäessä henkilötietoja lainkäyttöalueesi ulkopuolelle
  • oikeus tehdä valitus paikalliselle valvontaviranomaiselle tai Australian asukkaiden tapauksessa oikeus valittaa henkilötietojesi käsittelystä.

Huomaa, että toimiessamme tietojen käsittelijänä (esimerkiksi jos keräämme sinulta henkilötietoja käyttäessäsi palvelujamme tavalla, joka on kuvattu tarkemmin muualla tässä tietosuojalausekkeessa), oikeuksia tulee harjoittaa kyseessä olevaan rekisterinpitäjään nähden. (Esimerkiksi työnantajaan nähden, jos työnantaja on palvelujamme ostanut asiakasorganisaatio.)

Yhteydenotto:

Voit ottaa meihin yhteyttä henkilötietoihin liittyvissä asioissa alla mainituilla tavoilla.

Saatamme pyytää lisätietoja henkilöllisyytesi varmistamiseksi ja turvallisuussyistä, ennen kuin luovutamme pyydetyt henkilötiedot. Pidätämme oikeuden veloittaa maksun lain niin salliessa, esimerkiksi jos pyyntö on selkeästi perusteeton tai kohtuuton.

Jos haluat kieltäytyä lähettämästämme markkinointiviestinnästä, voit tehdä sen milloin tahansa napsauttamalla yllä olevaa lomaketta, napsauttamalla lähettämissämme markkinointiviesteissä olevaa tilauksen peruuttamislinkkiä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Privacy@Laerdal.com.

  1. Voit harjoittaa oikeuksiasi tässä
    1. Jos sinulla on tätä tietosuojalauseketta koskevia kysymyksiä, mukaan lukien pyyntö saada pääsy hallussamme oleviin henkilötietoihisi tai saada ne oikaistua tai poistettua, tai jos haluat valittaa tavastamme käsitellä henkilötietojasi, voit myös ottaa yhteyttä tietosuojapäällikköömme. Yhteystiedot ovat:

LAERDAL MEDICAL AS

FOR THE ATTENTION OF THE DATA PROTECTION MANAGER

Sähköpostiosoite:Privacy@laerdal.com

Postiosoite: Tanke Svilandsgate, Stavanger, Norway 4002

Lisätietoja Australian asukkaille

Vain Australian asukkaiden henkilötiedot: jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojalausekkeesta tai tavastamme hallinnoida tietojasi tai jos haluat kopion tästä lausekkeesta, soita numeroon 1800-331-565 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen privacy@laerdal.com.au.

Lisätietoja Saksan asukkaille

Saksan liittotasavallan tietosuojavastaava

Vain Saksan asukkaiden henkilötiedot: LAERDALin Saksan tietosuojavastaavaksi on nimitetty Datev DE:n Marc Fuchs, joka vastaa Saksan yhtiöihimme liittyvistä asioista. Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojalausekkeesta Saksan kansalaisten henkilötietojen osalta, ota yhteys Marc Fuchsiin. Yhteystiedot:

Marc Fuchs
www.datev.de
IT-Strategie, IT-Sicherheit & Datenschutz | BA-B412

68165 Mannheim

Sähköpostiosoite: datenschutz@laerdal.com

Lisätietoja Yhdysvaltain ja Kanadan asukkaille

Vain Yhdysvaltain tai Kanadan asukkaiden henkilötiedot:

Kiinnostuksen kohteisiin perustuva markkinointi

Saatamme tehdä yhteistyötä kolmansien osapuolten kanssa näyttääksemme kohdistettua mainontaa, kun käyt verkkosivustoillamme. Saatamme tässä yhteydessä käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita. Esimerkiksi jos etsit tietoja tietystä Laerdalin tuotteesta, saatamme näyttää tällaisen tuotteen mainoksen muilla tarkastelemillasi verkkosivustoilla. Tällainen mainonta (eli kiinnostuksen kohteisiin perustuva markkinointi) perustuu muihin kuin henkilötietoihin, joista ei voi tunnistaa sinua. Näin ollen kolmannet osapuolet saattavat olla tietoisia kiinnostuksen kohteistasi, mutta eivät pysty tunnistamaan henkilöllisyyttäsi tällaisen mainoksen näyttämisen yhteydessä. Koemme tällaisen mainonnan hyödylliseksi, koska siten voimme näyttää kiinnostuksen kohteidesi ja aktiviteettiesi kannalta olennaisia mainoksia. Voit kuitenkin kieltäytyä tiettyjen palveluntarjoajien näyttämästä kohdistetusta mainonnasta osoitteessa www.aboutads.info/consumers. Tähän käytetään kieltäytymisevästettä, joten jos poistat evästeet tai käytät toista tietokonetta, toimenpide täytyy suorittaa uudelleen. Kieltäydyttyäsi näet edelleen mainoksia verkossa, mutta niitä ei välttämättä ole räätälöity kiinnostuksen kohteidesi ja aktiviteettiesi perusteella.

Noudatamme Digital Advertising Alliancen käyttäytymiseen perustuvan verkkomainonnan itsesäätelyperiaatteita (Self Regulatory Principles for Online Behavioral Advertising).

Kieltäytyminen Yhdysvaltain asukkaiden osalta:

Edellä kohdissa 1 ja 2 mainittujen tapojen lisäksi voit tilata Laerdalin markkinointiviestintää ja peruuttaa tilauksen osoitteessa

http://www.laerdal.com/us/support/newsletter-update-profile/ 

Kieltäytyminen Kanadan asukkaiden osalta:

Edellä kohdissa 1 ja 2 mainittujen tapojen lisäksi voit tilata Laerdalin markkinointiviestintää, hallita sähköpostiasetuksiasi ja peruuttaa tilauksen osoitteessa

http://www.laerdal.com/ca/support/newsletter-update-profile/ 

Pyyntösi voidaan hyväksyä tai hylätä sovellettavien lakien perusteella. Mikäli työnantajasi toimii pyydettyjen henkilötietojen rekisterinpitäjänä, saatamme välittää pyyntösi työnantajalle.

On tärkeää, että hallussamme olevat henkilötietosi pitävät paikkansa ja ovat ajan tasalla. Ilmoita, jos henkilötietosi muuttuvat asiakassuhteen aikana.   Tätä tietosuojalauseketta päivitetään tarpeen mukaan. Kaikki muutokset julkaistaan verkkosivustoilla. Kun muutoksia julkaistaan, lausekkeen ylälaidassa olevaa viimeksi päivitetty -päivämäärää muokataan. Lue tämä tietosuojalauseke säännöllisesti, jotta tiedät, miten LAERDAL suojaa tietojasi.